Panorama

This is a two-phase project for a family in Silverlake. The first phase, now completed, was the remodeling of a small kitchen and eating nook into a large kitchen opened up to the dining room and living room. Phase two will consist of the remodeling and enlarging of a sunroom off of the dining room into a home office and the addition of an exterior deck off of the new kitchen.

The site is on a hillside and the compartmentalization of the house made each room feel disconnected from the rest of the floor, and each floor is disconnected from the rest. The goal is to open up the public floor to increase connectivity, and to eventually add usable exterior space to this public area.

While seemingly scattershot in its focus, this project exemplifies our approach to remodeling living space: through many small interventions we can re-invigorate the house to function much better, even if the end result isn’t very dramatic. This is a small, detailed approach toward large scale solutions, effective without unnecessarily enlarging a home’s footprint.