Valkyrie

The tiny bungalow home close to the Los Angeles River in Atwater Village was expanded to allow for a master bedroom, bathroom, and closet at the back of the house.  By re-thinking the use and order of the public spaces in the home, the dining area was relocated to the front of the house, with a U-shaped kitchen and countertop adjacent and the family’s living room beyond that, leading seamlessly to a back wood deck.  The house was completely opened up and changed from a series of small rooms to an open, light space that connects right through to the back of the house with narrow, angled skylights and glass doors across the entire back of the living area.  With the owner’s find of a fun, reclaimed, metal sliding door a the children’s wing, the private space can easily be closed off from the public zone.  The white subway and black slate bathroom tile as well as custom, painted shaker kitchen cabinets combined with wood accents and a eucalyptus floor make the home both modern and warm at the same time.

 

Photographs by Anthony De Santis